Award
HrEnDeIt
+385 99 645 7000

Otok Rab

Otok ljubavi

Otok Rab nazivaju otokom ljubavi, a radi li se o ljubavi prema moru, suncu, prirodi, ljubavi jednih prema drugima ili svemu tome zajedno – otkrijte sami. Predivni pejzaži, prepoznatljiva panorama s četiri zvonika, iznimna gostoljubivost otočana. Rab je sastavni dio arhipelaga u Kvarnerskom zaljevu te jedan od naših najzelenijih otoka. Taj prelijepi otok ima čak 2480 sunčanih sati godišnje, prosječna ljetna temperatura iznosi 26 °C, a more u ljetnim mjesecima bilježi 24 °C kao prosječnu temperaturu. 

Grad Rab, centralno mjesto otoka, tipičan je zidinama opasan srednjovjekovni grad, a preteča mu je bilo rimsko naselje kojemu je car Oktavijan August dao status grada 10. godine prije Krista. U rasponu od grada Raba do Kampora koji ponajviše nalikuje na negdašnja ribarska mjesta, a karakteriziraju ga blizina šume Kalifront, duga plaža i prekrasne uvale - na otoku se smjestilo još 6 mjesta: Banjol, Barbat, Lopar, Mundanije, Palit i Supetarska Draga.
Tradicija bavljenja organiziranim turizmom na otoku je duža od 120 godina, prvo kupalište uređeno je davne 1895., a naturizam na Rabu spominje se još u napisima 1907. godine.

Rapski naturizam proslavio je britanski kralj Edward VIII. koji se sa svojom velikom ljubavi Wallis Simpson, prilikom posjeta Rabu 1936., okupao gol u uvali Kandarola. Je li Rab otok ljubavi u čast ljubavi koja je spomenutog kralja stajala krune ili svih onih ljubavi koje su se rodile ili rasplamsale na kamenitim, šljunčanim ili pješčanim plažama Raba? Ili se ipak radi o ljubavi prema moru i suncu? Nebitno. Otok ljubavi vas očekuje...